top of page
Glögg.jpg

Västerås Glögg

Nej vi kunde inte låta bli.. vi har blivit med glögg

Vi har alltså kokat ett glöggkoncentrat på hederligt vis med originella julkryddor (kanel, ingefära, kardemumma, pomerans, nejlika, stjärnanis, russin) men även tillsatt tonkaböna, berberis, älgört och apelsinzest.

Vi har även använt oss av två olika äppelmustsorter från Köpingsmusteri för att få fram den ultimata och pigga syran som balanserar det söta och de lite bittra tonerna.

Slutligen så plockade vi mängder med aronia i somras utanför vårt hem som bland annat ger den fantastiska rubinröda färgen!

Denna glögg är vi så stolta över och den är exakt så som vi vill ha en ginglögg. Lätt sötma, fin ginkaraktär, kryddig fyllighet med pigg syra som får en fin rondör av aroniabären och tonkabönan. Perfekt enligt oss.

Vi har självfallet använt våran dry gin i denna eminenta glögg som kan förtäras kall med is, ljummen eller toppad med fever tree mediterranean tonic. Gott!

VÄSTERÅS GLÖGG 15% alc.vol

dry gin, julkryddor, tonkaböna, äpple, aronia

Finns endast i beställningssortimentet till hela Sverige med ett begränsat antal flaskor.

Art.nr 85608

Vad är Glögg?

Hur mycket alkohol är de i glögg?

Då denna glögg är gjord på Västerås Dry gin så och inte vin så har vi valt att ha alkoholhalten på 15% för att behålla smaken av gin i grunden. 

Hur mycket socker är det i glögg?

I denna glögg är det 100gram tillsatt socker per liter. Det är även socker i äppelmusten samt ingredienserna vi har använt. 

Kan man dricka kall glögg?

Denna Glögg kan avnjutas kall och varm. Eller varför inte i drinkar? Denna kan användas istället för vermuth i till exempel en Negroni. 

bottom of page